Okulistik
Çocuğun okulla ilk tanışması hiç kuşkusuz tüm hayatında çok önemli bir yer tutan bir deneyim… Hani derler ya ‘nasıl başlarsa öyle gider’ gerçekten de çocuğun okul hayatı nasıl başlarsa öyle gidiyor. En başta olumsuz başlamışsa onu sonradan olumluya çevirmek, imkânsız olmasa bile, hiç de kolay olmuyor. 6 yaşında okula başlamış olan bir çocuk oyun çağında ve 8. sınıfa kadar süren ilköğretim basamağı süresince de oyun çağı büyük ölçüde devam etmekte. Hal böyle olunca da 6 yaşında okula başlayan bir çocuğa dersleri, ödevleri sevdirmek, sıkmadan ilgisini ayakta tutmak gerekiyor. Çocuk dersi, okulu bir ceza ya da sıkıcı bir eylem olarak görmemeli. Bilgiler çocuğa oyunlarla, eğlendirici yollarla kazandırılmalı.
İlköğretim öğrencilerine yönelik bir eğitim ve öğretim programı olan “Okulistik” internet üzerinden çocuklara ulaşıp onları eğlendirerek eğitmeyi ve başarıya ulaştırmayı hedefliyor. Buradan herkes eğitim envanterine kolayca erişebilme imkanı buluyor. “Eğlen, öğren, başar” sloganını benimseyen “Okulistik”e özel okullar da dâhil birçok ilköğretim okulunun üye olduğunu göz önünde bulundurursak alanında epey başarı sağladığı anlaşılıyor. Ayrıca Okulistik’e bireysel üyelik de mümkün. Okulistik üyesi öğrencilerin velisi ve öğretmenleri de siteye ücretsiz üye olabiliyor. Böylelikle öğretmenlerin öğrencilerini, velilerin çocuklarını takip etmesi kolaylaşıyor. Belli zamanlarda ülke genelinde sınavlar sayesinde de veliler çocuklarının kendi rakipleri arasındaki seviyelerini ölçebiliyor. MEB öğretim programına tam uyumlu olarak işleyen sistem, eğlenceli etkinlikler ve animasyonlarla çocuğun konuyu kolayca öğrenmesini, severek öğrendiklerini pekiştirmesini sağlıyor. Fark etmeden tekrarlar yaptırıp ezberini kuvvetlendiriyor.
Her yaş seviyesine göre çocukların gözüne, kulağına hitap eden, onları fark etmeden düşündüren, kıyaslama ve muhakeme gücünü arttıran, dijital öğrenmenin önemini gösteren Okulistik, anlaşıldığı gibi sadece öğrenciye değil, öğretmene ve veliye de büyük kolaylıklar sağlıyor. Öğrenci, öğretmen, veli üçgenini pekiştiriyor. Kullanım kolaylığı ile de beğeni topluyor. Ana sayfasından yönlendirerek, hangi sınıf, hangi ders ve hangi konuya ulaşılmak isteniyorsa rahatlıkla ulaştırıyor. Öğrencilere de keyifle öğrenmenin, başarmanın zevkini yaşamak kalıyor. Aynı zamanda oyun oynamanın ihtiyacını da karşılayan çocuk, ruhsal bakımdan da rahatlıyor, anne ve babalar ise çocuklarına “dersini çalış” demekten kurtuluyor.